Nya spelidéer på årets Birdie-festival

Published May 19, 2015 at 07:06

Birdie-festivalen har blivit ett av Sveriges mest långlivade evenemang med fokus på datorspel, teknik och e-sport. I helgen anordnades Birdie för 22 året i rad med det Uppsalabaserade Gaming Corps som en av sponsorerna.

Intresset för e-sport och gaming växer stadigt. Det har i sin tur givit upphov till en växande datorspelsindustri där flera svenska spelutvecklare kommit att nå internationella framgångar. Det har också lett till en växande efterfrågan på duktiga spelutvecklare, vilket var en av anledningarna till att Gaming Corps i år klev in som sponsor till Birdie och spelutvecklartävling Birdie Scene GameDev Compo.

–       Vi håller på att lista Gaming Corps på First North och behovet av duktiga tjejer och killar som kan spelutveckling är alltid stort. Samtidigt är det få som har praktisk erfarenhet, vilket gör event som Birdie högintressanta för oss. Inte bara som ett sätt för oss att visa upp oss, utan framförallt som ett sätt för oss att hitta ny duktig personal och nya spelidéer som vi kan hjälpa till att förverkliga, säger Gaming Corps VD och medgrundare Nicklas Dunham i en kommentar.

I år var det Gustav "Znurre" Widmark med det innovativa spelet Smeed som kammade hem förstapriset. Spelet vävde samman klassiskt brädspel med strategi, QR-koder och webbläsare.

–       Nivån på årets tävlingsbidrag var ovanligt hög och jag tror att det var många som fick upp ögonen för hur mycket talang det finns därute tack vare årets GameDev Compo, säger Birdies vice ordförande Daniel Näsman.

Juryn i årets GameDev Compo bestod av branschexperter från Gaming Corps, Simplygon, Electronic Arts, Night Node, Hansoft och MachineGames.

En av årets kändaste besökare var Sveriges bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister Mehmet Kaplan som i lördags passade på att träffa mässutställare, organisatörer och Gaming Corps för att höra mer om spelbolagets samarbeten med Hollywood.

–       Att IT-minister Mehmet Kaplan specifikt valde ut Gaming Corps för en pratstund om spelutveckling är förstås hedrande, men framförallt var hans närvaro på Birdie ett kvitto på att man från Regeringshåll uppskattar det faktum att spelbranschen är en växande industri som bidrar till landets ekonomi och nya arbetstillfällen, säger Gaming Corps kommunikations- och marknadschef Douglas Norström.

För mer information, vänligen kontakta:

Douglas Norström
Kommunikations- och marknadschef, Gaming Corps
T: +46(0)72 164 81 81, ir@gamingcorps.com

Om Gaming Corps:
Gaming Corps utvecklar datorspel (gaming och gambling) baserade på välkända, internationella varumärken. Detta sker främst i samarbete med amerikanska TV- och filmbolag. Närmast är bolaget aktuellt med spel baserade på Vin Diesels Riddick-karaktär samt äventyrsspelet "Gaming Corps AIR" som görs ihop med Sony Pictures och The Walking Dead-skaparna Skybound. Hemsida: www.gamingcorps.com

Om Birdie:
Birdie är Sveriges största ideella datorfestival och en av de äldsta datorfestivalerna i landet. Birdie startades redan 1993. Årligen samlar Birdie tusentals datorintresserade som programmerar, gör film, skapar bilder och tävlar i e-sport. Hemsida: www.birdie.org