Hollywoodregissören Frank Coraci till Sverige för att regissera spel

Published October 3, 2016 at 06:55

Frank Coraci, regissören bakom komedier som Jorden Runt på 80 dagar, Wedding Singer och Waterboy samt en rad andra välkända komedier, ofta med Adam Sandler i huvudrollen, ger sig in i spelbranschen tillsammans med Svenska Gaming Corps. Idag landar han i Sverige för att regissera den femte och sista delen av science fiction-serien The Descendant. Det här är Franks första uppdrag i spelbranschen.

–   Jag har alltid sett film som det effektivaste och tekniskt mest avancerade sättet att berätta en historia, men gaming är fascinerande eftersom det är interaktivt och kan man bara hitta ett sätt att lyfta dramatiken, öka spänningen och den totala känslomässiga anknytningen till samma nivå som film så har vi framtidens storytelling, säger Frank.

Han fortsätter:

–   När jag träffade Jens (Klang) och Nicklas (Dunham) (båda på Gaming Corps) gick det upp för mig att de också har samma vision; att lyfta spelen till nästa känslomässiga nivå och vi har letat efter rätt projekt fram tills nu. 

The Descendant är ett postapokalyptiskt äventyrsspel som utspelar sig i ett skyddsrum efter att den globala uppvärmningen ödelagt jorden. Det är bolaget Gaming Corps första projekt, tre delar har släppts hittills och den fjärde samt femte släpps under året. Serien har mötts av positiva recensioner men har inte varit någon försäljningssuccé ännu.  

–    Frank gjorde en exklusiv film åt Netflix förra året och det är redan deras mest sedda film någonsin. Han har en otrolig förmåga att berätta omåttligt populära historier och jag är övertygad om att han kan föra över detta till spelformatet, säger Magnus Kolaas, Vd på Gaming Corps.

Frank Coraci har tidigare varit inriktad på komedi och många av hans filmer är bland världens populäraste sett till antal tittare. Nu är han dock mer intresserad av att fortsätta utforska gaming och science fiction, samt gränslandet mellan spel och film. Hans nästa projekt; Project Human, även det inom science fiction, har utvecklats under tio år och här kommer Sverige genom bland andra Gaming Corps att spela en viktig roll. 

Om Frank Coraci

Många av Frank Coracis filmer varit stora kommersiella framgångar, "Waterboy" rankas som den sportkomedi som spelat in mest pengar någonsin och den är topp 100 av de komedier som spelat in mest pengar. Han har även regisserat filmer med Kevin James som "Here Comes the Boom" och Zookeeper. "The Wedding Singer" och Click är också regisserade av Frank. Han har också medverkat som skådespelare i ett flera av sina filmer. Föddes i New York 1966 och tog en examen i film vid NYU 1988.

Om The Descendant

The Descendant är ett episodiskt äventyrsspel i fem delar. I Descendant är slutet på världen bara början. De få som återstår av mänskligheten är skyddade i underjordiska Ark-anläggningar och ditt uppdrag är att hålla överlevarna vid liv, samtidigt som du upptäcker mycket större konspirationer gömda inom Ark-01.

About Project Human

In the year 2450 AD – to eliminate crime and disease, citizens are required to be born in vitro and 97½% gene designed leading to a "utopian" future.  In the increasingly predictable world, a revered cult leader, The Seer, develops technology to see the future and it predicts one young government genetic enforcer, Arrow, will destroy his prescient sight.  The Seer sends his Assassin soldiers to eliminate Arrow.  To free society from predestiny and keep the future unknown, Arrow must transcend his own gene design and become unpredictable to stay alive.  To save the world he has to rediscover how to be truly… HUMAN.