Gaming Corps och Real Madrid Basket tillkännager partnerskap för att skapa nya Slam Dunk.

Published August 29, 2016 at 12:43

Gaming Corps (Nasdaq: GCOR) och Real Madrid Basket tillkännager idag ett partnerskap för att skapa en ny och spännande Slam Dunk Basket spelet baserat på Real Madrid varumärke. Det flerårigt avtalet  ger Gaming Corps rätten att använda varumärket medan Real Madrid kommer att marknasföra speletet genom sina sociala mediakanaler, där de för närvarande har 20 miljoner anhängare, mer än någon annan europeisk basketklubb.

Real Madrid är ett av världens must framgångsrika och välkända idrottsföreningar. Klubben började som en ren fotbollsklubb. År 1930 klubben startat ett basketlag som sedan har varit så framgångsrik som fotboll. Real Madrid Basket har vunnit den spanska ligan 32 gånger och Euroleague, basket motsvarighet till Champions League, 9 gånger.

Real Madrids anhängare i sociala medier uppskattas till 20 miljoner, vilket är den i särklass högsta antalet bland alla basketklubbar i Europa.

En viktig framgångsfaktor och basen för avtalet har varit Gaming Corps framgångsrika serie av Slam Dunk basketball, så här långt med över 7 miljoner nedladdningar. Det framtida spelet som utvecklas av Red Fly Studios i Austin, TX, med arbetsnamnet Real Madrid Slam Dunk, kommer att utvecklas för de mobila plattformar iOS (Apple) och Android (Google).

– Överenskommelsen, som har förhandlats fram under flera månader, är den första i sitt slag för Gaming Corps. Vi är glada och stolta över att ingå ett samarbete med ett av idrottsvärldens ledande och mest kända varumärken, säger Gaming Corps vd, Magnus Kolaas. Vår ambition är att etablera vårt varumärke Slam Dunk Basket på den globala marknaden. Vi har redan sju miljoner nedladdningar som demonstrerar Slam Dunks Basket popularitet och potential, fortsätter han.