Gaming Corps och NVIDIA ingår avtal om distribution och streamimg för The Descendant

Published October 18, 2016 at 05:55

Gaming Corps AB har ingått ett avtal om digital distribution ocg streaming med NVIDIA för att göra The Descendant tillgängligt både på strömningstjänsten NVIDIA GeForce NOW™ och i deras butik. The Descendant är en episodisk äventyrsspelserie där tre av de fem episoderna redan finns på Steam. De sista två episoderna kommer att släppas före årsskiftet.

NVIDIA har i mer än två årtionden varit pionjärer inom datorgrafikens konst och vetenskap, det som kallas visual computing. 

NVIDIA GeForce NOW™ är en strömningstjänst för spel som levererar en GeForce GTX-spelupplevelse till din SHIELD-enhet från NVIDIA:s molnbaserade superdatorer. 

"Vi är entusiastiska över att ha ingått ett avtal med NVIDIA då detta kommer att synliggöra The Descendant för spelare i hela världen på en populär och innovativ plattform." – Magnus Kolaas, VD för Gaming Corps. 

Om The Descendant:
The Descendant är en episodisk äventyrsspelserie i fem delar där världens undergång bara är början.

Efter att klimatförändringarna hade ödelagt planeten raderades mänskligheten från jordens yta genom en massdöd som människan själv orsakade. Endast några tusen "mänsklighetens ättlingar" handplockades för att överleva apokalypsen och frystes ner med kryoteknik i underjordiska bunkrar kallade Arkar.

Århundradena gick. Världen återhämtade sig från den nukleära förintelsen och alla Arkar öppnades på nytt, förutom en – Ark-01.

Centrala funktioner:Ett episodiskt äventyr som sträcker sig över flera olika tidslinjer som dignar av berättelser

  • Utforskande spelsätt, utmanande problemlösning, täta actionsekvenser
  • Meningsfulla och svåra val som styr dialogen
  • En skräddarsydd upplevelse full av spänning och dramatik
  • Varje val som spelaren gör kan påverka mänsklighetens framtid