Gaming Corps och Chimney Pot i samarbete om nytt innovativt spelprojekt med Hollywood-kvalitet

Published June 18, 2018 at 06:30

Gaming Corps (Nasdaq: GCOR) meddelar att samarbete har inletts med det världsomspännande digitala produktionsbolaget Chimney Pot AB för att utveckla nästa generation av narrativ, interaktiv underhållning för både streamingplattformar som Netflix och Hulu, samt traditionella videospelplattformar som PS4 och XBox ONE.

Gaming Corps och Chimney Pot kommer i ett första steg utveckla och marknadsföra en demoproduktion med ambition att sälja spelprojektet till någon av de ledande leverantörerna av streamingtjänster, samtidigt som bolagen avser behålla IP-rättigheterna för att även generera intäkter från traditionella spelplattformar inom spelindustrin. De två företagen har ingått en första överenskommelse avseende demoproduktionen där Gaming Corps åtar sig att investera 500 KSEK samt tillhandahålla projektledning, medan Chimney Pot förbinder sig att investera produktionsresurser motsvarande 2 MSEK. Parterna har redan påbörjat demoproduktionen och det ingångna avtalet ligger till grund för att nå ett fullständigt avtal före den 15 juli 2018.  

"Vi känner oss väldigt privilegierade att samarbeta med ett så kreativt och erkänt duktigt produktionsbolag som Chimney Pot i ett innovativt spelprojekt där de också tar risk i projektet. Vi är särskilt nöjda att kunna mixa "Hollywood-kvalitet" i det visuella med interaktiv mekanik från spelbranschen på ett sätt som sätter spelupplevelsen i fokus. Vårt mål är ta den narrativa spelgenren till nästa nivå och bli nästa innehållskanal för alla streamingplattformar", säger Mike Doyle, VD för Gaming Corps, i en kommentar.  

För mer information om Chimney Pot, vänligen besök: https://www.chimneygroup.com. 
 

IR- och PR related questions:
Mike Doyle, CEO, Email: ir@gamingcorps.com  

Denna information är sådan information som Gaming Corps AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 18 juni 2018 kl. 8.30 CET.

Om Gaming Corps
Gaming Corps är ett spelutvecklingsbolag noterat på NASDAQ First North med huvudkontor i Stockholm och med en utvecklingsstudio i Austin. Gaming Corps utvecklar teknologier, design och ramverk, iterativt, för att skapa interaktiva spelupplevelser anpassade för att vara omvälvande, samarbetsfrämjande, omspelningsbara och inbjudande för alla fans. www.gamingcorps.com